1,5% podatku

Jak co roku zwracamy się do Państwa o wsparcie kwotą z 1,5% podatku dochodowego na rzecz naszej Fundacji.

Jak przekazać 1,5% podatku?

Wypełniając odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym PIT (28, 36, 36L, 37, 38), należy wpisać KRS: 0000512935 oraz kwotę 1% podatku.

W ten sposób 1,5% zostanie rozdzielony wÅ›ród najbardziej potrzebujÄ…cych dzieci.

1,5% podatku mogą przekazać:

• ryczaÅ‚towcy – PIT 28,

• przedsiÄ™biorcy – PIT 36,

• przedsiÄ™biorcy-liniowcy – PIT 36L,

• pracownicy – PIT 37,

• gracze gieÅ‚dowi – PIT 38,

• osoby, które sprzedaÅ‚y nieruchomość – PIT 39.

Fundacja 21 powstaÅ‚a 26 maja 2014 roku i zarejestrowana jest w SÄ…dzie Rejonowym w Rzeszowie pod nr. KRS 0000512935 a status organizacji pożytku publicznego -OPP otrzymaÅ‚a 19.09.2016 roku.

GÅ‚ównym celem naszej fundacji jest pomoc dzieciom niepeÅ‚nosprawnym w pozyskiwaniu Å›rodków na rehabilitacjÄ™, leczenie oraz sprzÄ™t rehabilitacyjny.

Fundacja poprzez swoje dziaÅ‚ania ma na celu przygotowanie dzieci do jak najbardziej samodzielnego życia w dorosÅ‚ym Å›wiecie, nie zapominajÄ…c o objÄ™ciu opiekÄ… caÅ‚ych rodzin oraz stworzeniu miejsca wsparcia dla osób niepeÅ‚nosprawnych przez caÅ‚y okres ich życia: od narodzin aż do wieku dojrzaÅ‚ego.

Celem Fundacji 21 jest również dostosowanie dziaÅ‚aÅ„ terapeutycznych, edukacyjnych i socjalnych do rosnÄ…cych z wiekiem potrzeb dzieci. Oznacza to staÅ‚e tworzenie miejsc edukacji i terapii dostosowanych do wieku osób korzystajÄ…cych z usÅ‚ug Fundacji.