Jak założyć subkonto w Fundacji 21?

Aby założyć subkonto w Fundacji 21 należy wypełnić oraz podpisać następujące dokumenty:

1. Deklarację o założeniu subkonta w Fundacji 21.
  2. Regulamin gromadzenia i wykorzystywania środków pieniężnych ewidencjonowanych na subkontach Podopiecznych w ramach Fundacji 21.
  3. Wykaz wydatków refundowanych przez Fundację 21.
  4. Regulamin przyznawania pomocy charytatywnej przez Fundację 21.
  5. Dwa egzemplarze Porozumienia Fundacji z Podopiecznym.
  6. Oświadczenie o rachunku bankowym, na który będą wypłacane środki tytułem refundacji kosztów na rzecz Podopiecznego.

Obowiązkowo prosimy o załączenie:
  1. Zaświadczenia lekarskiego stwierdzającego chorobę kandydata (zaświadczenie musi być wydane w języku polskim). Może być ono wystawione zarówno przez lekarza specjalistę, jak i lekarza pierwszego kontaktu. Fundacja przyjmuje tylko oryginały zaświadczeń lekarskich lub kserokopie poświadczone przez lekarza za zgodność z oryginałem.
  2. Aktualnego zdjęcia Kandydata, z podpisanym na odwrocie imieniem i nazwiskiem Kandydata.
  3. Krótkiego opisu Kandydata, sporządzonego na dodatkowej kartce. Fundacja może wykorzystać ten opis w materiałach informacyjnych celem realizacji jej zadań na rzecz Podopiecznego.
Opcjonalnie prosimy o załączenie:
  1. Orzeczenia o niepełnosprawności – należy przesłać kopię tego dokumentu jeśli Kandydat go posiada.
Powyższe dokumenty i załączniki należy przesłać lub dostarczyć osobiście na adres:
Fundacja 21 OPP
ul. Wolności 1
38-400 Krosno

W ciągu 30 dni od otrzymania podpisanej i kompletnej dokumentacji niezbędnej do założenia subkonta, Zarząd Fundacji 21 podejmie decyzję o nadaniu Kandydatowi statusu Podopiecznego i założeniu subkonta. Decyzja Zarządu zostanie przesłana listownie, na adres korespondencyjny podany w treści Deklaracji wstąpienia do Fundacji 21. W przypadku pozytywnej decyzji Zarządu Fundacji 21, Podopiecznemu lub jego rodzicowi/om albo opiekunowi/om prawnemu/ym zostaną przesłane następujące dokumenty:

• decyzja o nadaniu statusu Podopiecznego,
  • podpisane przez Fundację Porozumienie Fundacji z Podopiecznym,
  • informacja o wysokości współczynnika zwrotu kosztów użycia pojazdu oraz kserokopię uchwały Zarządu Fundacji 21 dotyczącej określenia współczynnika zwrotu kosztów użycia pojazdu,
  • informacja o sposobie logowania się do konta Podopiecznego na stronie internetowej Fundacji 21.

Fundacja 21 zastrzega, że wypełnienie i podpisanie wyżej wymienionych dokumentów nie oznacza automatycznego nadania statusu Podopiecznego.
Ostateczna decyzja w tym zakresie należy do Zarządu Fundacji 21.

Dokumenty do pobrania:
  1. Deklaracja o założeniu subkonta w Fundacji 21.
  2. Oświadczenie o rachunku bankowym.
  3. Porozumienie Fundacji z Podopiecznym.
  4. Regulamin gromadzenia i wykorzystywania środków pieniężnych ewidencjonowanych na subkontach Podopiecznych w ramach Fundacji 21.
  5. Regulamin przyznawania pomocy charytatywnej przez Fundację 21.
  6. Wykaz wydatków refundowanych przez Fundację 21,