Potrzebujesz pomocy?

Jeśli jesteś w trudnej sytuacji życiowej, Fundacja 21 może udzielić Ci pomocy i wsparcia na zasadach określonych w statucie fundacji.

Pomoc charytatywna obejmuje:
  • pomoc rzeczową;
  • świadczenia udzielane przez Fundację 21 w ramach prowadzonej przez nią działalności;
  • refundację wydatków określonych w Wykazie wydatków refundowanych przez Fundację 21 stanowiącym załącznik nr 1 do Regulaminu.

Pomoc charytatywną świadczy się na rzecz osób:
  1.  niepełnosprawnych;
  2.  z zaburzeniami rozwoju;
  3.  z zaburzeniami mowy;
  4.  długotrwale lub ciężko chorych;
  5.  w trudnej sytuacji życiowej;
  6.  poszkodowanych zdarzeniami losowymi.

Do wniosku o przyznanie pomocy charytatywnej wnioskodawca zobowiązany jest załączyć następujące dokumenty:

1. oświadczenie o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do Regulaminu;
  2. kosztorys świadczeń (jeżeli wnioskodawca ubiega się o przyznanie pomocy, o której mowa w ust. 2 pkt 3 Regulaminu);
  3. kopia orzeczenia o niepełnosprawności lub kopia dokumentów, w tym medycznych potwierdzających występowanie zaburzeń mowy, rozwoju, długotrwałej lub ciężkiej choroby (jeżeli pomoc charytatywna ma być udzielona z uwagi na niepełnosprawność, zaburzenia mowy lub rozwoju, długotrwałą lub ciężką chorobę);
  4. zaświadczenie o zarobkach, pobieranej rencie, emeryturze, alimentach, świadczeniach z pomocy społecznej, świadczeniach rodzinnych (jeżeli pomoc charytatywna ma być udzielana z uwagi na trudną sytuację życiową);
  5. oświadczenie o zapoznaniu się z treścią Regulaminu przyznawania pomocy charytatywnej przez Fundację 21 według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do Regulaminu.
  6. pisemną prośbę o przyznanie pomocy charytatywnej.

Wszystkie dokumenty do pobrania poniżej:

1. Regulamin przyznawania pomocy charytatywnej przez Fundację 21
  2. Załącznik nr 1- Wykaz wydatków refundowanych przez Fundację 21